פריצת דיסק תסמינים שכיחים והתמודדות

תוכן עניינים

פריצת דיסק היא מצב רפואי נפוץ המשפיע על עמוד השדרה ♟️ הדיסק הבין-חולייתי, בעל מבנה דמוי ג'לי, עשוי לפעמים להיחלש ולהיקרע, ולגרום לחומר הפנימי שלו לבלוט החוצה וללחוץ על עצבים סמוכים. לחץ זה עלול לגרום למגוון תסמינים לא נעימים, המשפיעים על איכות החיים 🔆

תסמינים של פריצת דיסק (עיקריים):

✤ כאבים בעמוד השדרה
הכאב הוא התסמין הבולט ביותר בפריצת דיסק. הכאב יכול להופיע במקומות שונים, תלוית במיקום הדיסק הפגוע. הכאב יוכל להחמיר בזמן תנועה או בשהות ממושכת באותה תנוחה.

✤ הקרנת כאב לגפיים
כאשר הדיסק פורץ באזור הצוואר או הגב התחתון, הכאב יכול להתפשט לידיים או לרגליים, תלוי במיקום הפגיעה. כאב בגפיים יכול להרגיש כמו תחושת ירידה בתחושתיות, שריפה, או תחושת נימול.

✤ חולשה בשרירים
במקרים מסוימים, הפציעה יכולה להוביל לירידה בכוח השרירים, במיוחד אם היא משפיעה על העצבים המעצבבים את הידיים או הרגליים. תסמין זה יכול להקשות על ביצוע פעולות יומיומיות כמו הליכה, הרמת חפצים, או אפילו ביצוע תנועות בסיסיות כמו קיפול היד או הרגל.

✤ תחושת נימול או דקירות
תופעת הנימול או הדקירות נגרמת כאשר הדיסק הפגוע לוחץ על עצבים בעמוד השדרה, דבר שיכול להוביל לחוסר תחושה זמני או קבוע בגפיים או באזורים מסוימים בגוף.

✤ קושי בהליכה או בתנועתיות
בשל הלחץ על העצבים, ייתכן שיתקשה האדם להניע את רגליו בצורה תקינה, מה שעלול להוביל לקשיים בהליכה, חוסר יציבות, או חוסר גמישות.

✤ החמרה בכאב בשעות הלילה – פעמים רבות הכאב הופך ליותר חמור בשעות הלילה או במנוחה, במיוחד אם התסמין כרוני.

✤ החמרה בתסמינים עם מאמץ – תסמינים יכולים להחמיר אחרי מאמץ פיזי, הרמת משקלים כבדים, או ביצוע פעולות הדורשות תנועה חדה.

✤ קושי בעיקול או בשינוי תנוחה – כאשר הדיסק הפגוע נמצא באזור הגב התחתון, תיתכן קושי בהשתחוויות, בעיקול, או בשינוי תנוחה פתאומי.

פריצת דיסק מה זה ואיך זה קורה

פריצת דיסק: מה זה ואיך זה קורה?

פריצת דיסק, או דיסק בין-חולייתי פרוץ, היא מצב רפואי שבו הדיסק הבין-חולייתי (ה"ספוג" בין החוליות בעמוד השדרה) יוצא ממקומו, כשהחומר הג'לתי שבתוכו פורץ החוצה, וגורם ללחץ על העצבים הסמוכים. מצב זה יכול להוביל לכאבים חזקים ולעיתים גם לתסמינים נוירולוגיים, כמו נימול, חולשה והקרנת כאב לגפיים.

מהו דיסק בין-חולייתי?

עמוד השדרה בנוי מ-33 חוליות, ובין כל שני חוליות נמצא דיסק בין-חולייתי. הדיסק הוא מבנה סחוסי גמיש שמצופה במעטפת קשיחה. תפקידו של הדיסק הוא לשמש כקפיץ, להפחית את החיכוך בין החוליות ולספוג את הלחצים שמופעלים על עמוד השדרה בזמן תנועה.

מה קורה בפריצת דיסק?

כאשר הדיסק בין החוליות סובל מעומס יתר, חבלה או גיל, עלול להיווצר קרע במעטפת החיצונית של הדיסק, ובכך החומר הג'לתי שבתוכו פורץ החוצה. תהליך זה נקרא פריצת דיסק. אם החומר הג'לתי יוצא ומגע עם העצבים הסמוכים, הוא יכול לגרום לכאב, נימול, חולשה ובעיות נוספות.

 

 

גורמי סיכון לפריצת דיסק:

פריצת דיסק היא מצב רפואי שבו החומר הג'לתי שבפנים הדיסק הבין-חולייתי פורץ אל מחוץ לדיסק, ולוחץ על העצבים הסמוכים, מה שגורם לכאבים ולתסמינים נוירולוגיים. גורמים שונים עשויים להגדיל את הסיכון לפריצת דיסק. להלן כמה מהגורמים המשפיעים על הסיכון:

1. גיל
עם השנים, הדיסקים הבין-חולייתיים שוחקים ומאבדים את גמישותם, והם נעשים יותר רגישים לפגיעות. אנשים בגילאי 30-50 נמצאים בסיכון גבוה יותר לפריצת דיסק, מאחר שזו התקופה שבה הדיסקים מתחילים לשחוק באופן טבעי.

2. היסטוריה משפחתית
אם ישנם בני משפחה הקרובים שסבלו מפריצת דיסק, ייתכן כי יש נטייה גנטית למצב זה. מחקרים מצביעים על כך שהסיכון לפריצת דיסק גבוה יותר אם אחד ההורים או אחים סבלו ממנה.

3. פעילות גופנית אינטנסיבית או לא נכונה
עבודה או ספורט הכוללים הרמות כבדות, פעולות חפוזות, או תנועות חזקות ופתאומיות עשויות להעמיס על עמוד השדרה ולגרום לפריצת דיסק. במיוחד פעילות גופנית ללא טכניקת ביצוע נכונה.

4. מעמד גוף ויציבה לקויה
יציבה לקויה, במיוחד בעבודה שבה יש ישיבה ממושכת או עבודה בעמידה ממושכת, עלולה להעמיס על עמוד השדרה ולגרום לשחיקה במרווחים בין הדיסקים. גם כיפוף של הגב בתנוחות לא נכונות עשוי להגדיל את הסיכון.

5. השמנה
משקל עודף, במיוחד באזור הבטן, מפעיל לחץ נוסף על הגב התחתון, מה שמעמיס על הדיסקים הבין-חולייתיים ועלול להוביל לפריצת דיסק.

6. עישון
עישון פוגע בזרימת הדם לדיסקים הבין-חולייתיים, מה שמקטין את יכולת ההתאוששות שלהם. בנוסף, העישון מגביר את הסיכון להיווצרות בעיות דלקתיות בעמוד השדרה.

7. תנאי עבודה או סביבה
עבודה בתנאים שמחייבים תנועות חזרתיות, כגון הרמת חפצים באופן לא תקני, עבודה עם מכונות רוטטות, או ישיבה ממושכת במשרד, עשויה להגדיל את הסיכון לפריצת דיסק.

8. חבלות או פגיעות קודמות
פגיעות טראומטיות כמו תאונות דרכים או נפילות עלולות לגרום לפגיעה ישירה בדיסקים ולפריצת דיסק. גם חבלה ישירה עלולה לשחוק את הדיסק ולגרום לו לפרוץ.

9. סוגי ספורט מסוימים
ספורט כמו הרמת משקולות, כדורגל, כדורסל או ריצה, במיוחד כאשר מבוצע בצורה לא נכונה או בצורה אינטנסיבית, עשוי להעמיס על הגב ולגרום לפריצת דיסק.

10. מצבים רפואיים נוספים
ישנם מספר מצבים רפואיים שיכולים להגדיל את הסיכון לפריצת דיסק, כגון:

  • תסמונת הצוואר הגמיש (שגורמת לנזק לדיסקים הצוואריים)
  • הפרעות ניווניות בעמוד השדרה כמו אוסטיאו-ארתריטיס
  • בעיות יציבה כתוצאה משיתוק או דלקת

 

7 חוליות: הדרך להחלים מפריצת דיסק עם טיפול אישי וממוקד

המרכז "7 חוליות" מציע שילוב ייחודי של טיפולים שמתמקדים בשיפור הבריאות הפיזית של המטופלים באמצעות שיטות מתקדמות ויעילות. המרכז מתמחה בטיפולי אוסטאופתיה ו-IDD (Intervertebral Differential Dynamics), שני טיפולים שמבוססים על עקרונות טיפול טבעיים ומתמקדים בהפחתת כאבים ושיפור הגמישות בעמוד השדרה. השיטות הללו לא רק מפחיתות את הצורך בניתוח, אלא גם משפרות את איכות החיים של המטופלים.

יתרונות המרכז כוללים צוות מקצועי ומנוסה, שמבצע את הטיפולים בצורה מותאמת אישית לכל מטופל, תוך תשומת לב לכל פרט בתהליך השיקום. עם אחוזי הצלחה גבוהים, המרכז "7 חוליות" מציע פתרונות טיפוליים שמביאים לתוצאות מצוינות בשיפור בריאות הגב והעמוד השדרה, תוך שמירה על טיפול ללא התערבויות ניתוחיות.

 

אולי יעניין אותך גם:

טיפול טבעי לכאב

טכנולוגיית IDD - טיפול בטוח ויעיל לכאבי גב ובעיות עמוד שדרה כולל פריצות דיסק / בלט דיסק!

דילוג לתוכן