כאבי גב תחתון
אין ספק כי כאבי גב תחתון יכולים לשבש בקלות את שגרת החיים. מאחר והגב הוא הבסיס של כל הגוף, כאבי גב תחתון עלולים להשפיע באופן ניכר על איכות החיים בדרכים רבות ואף לשבש ממש את שגרת החיים אליה אנו רגילים.
כאב בגב בתחתון לרוב מתבטא בקושי לישון טוב, מגבלה בהרמת משקל, כאבים שבאים והולכים באופן קבוע, הקרנת הכאב לאזורים נוספים (במקרים רבים כאבים בגב התחתון יקרינו גם לרגל) וכן השפעות נוספות.
ידעת? כאבי גב תחתון היינה אחת הבעיות הנפוצות ביותר שיש! בממוצע, 80% מהאוכלוסייה סובלים מכאבים אלו במהלך חייהם. אם גם אתם נכללים בחלק מהסטטיסטיקה, אנו ממליצים לכם בחום להשקיע מזמנכם היקר ולעיין במידע שמוצג בדף זה.
השאירו פרטים למידע נוסף
כאב בגב תחתון - זמן לשנות גישה!
הבעיה המרכזית מתחילה בגישה שלנו…
הדבר המעניין הוא שלמרות שחלק כה גדול מהאוכלוסייה סובל מכאבי גב תחתון, הרוב הגדול לא יודע כיצד לפתור את הבעיה ומדוע היא נוצרת.
אם לא ניקח בחשבון אנשים שסובלים מכאבי גב תחתון כתוצאה מתאונה או בעיה גופנית, הרוב הגדול יכול היה למנוע את הכאבים עם טיפה יותר מודעות בנושא בריאות וגוף האדם…
במקום לחפש מענה לכאבים עצמם, רבים בוחרים לתת מענה רק ברגע שהכאב מופיע.
הבעיה העיקרית בגישה זו היא בכך שהבעיה לא נפתרת, אתם מטפלים רק בסימפטום…
דוג’: שימוש בכדורים נגד כאבים היא דוגמה מצוינת. הכדור אכן יעזור להפיג את הכאבים למספר שעות אך לא ימנע מהכאב לחזור בעתיד…
אוסטאופתיה לטיפול בכאב
שיטת טיפול אוסטיאופתיה מאפשרת לאוסטאופט לסייע לך עם הכאבים באמצעות שימוש בידיו בלבד…
מטפל אוסטאופט בקיא בתחומים רבים ביניהם אנטומיה וביו מכאניקה של גוף האדם ולכן יודע כיצד להתאים שיטת טיפול יעילה עבור כל בעיה באופן אישי מול המטופל…
כאבי גב תחתון פתרון עם טכנולוגיית IDD
טכנולוגיית IDD היא טיפול חדשני ויעיל לכאבי גב תחתון, המבוסס על עקרון המתיחה. הטיפול נעשה באמצעות מכשיר ממוחשב, המפעיל כוחות מתיחה מבוקרים על עמוד השדרה. המתיחה מפחיתה את הלחץ על החוליות והדיסקים, ומאפשרת לשחרר את השרירים התפוסים.
IDD מתאים למגוון רחב של בעיות גב תחתון:
- כאבי גב תחתון חריפים
- כאבי גב תחתון כרוניים
- כאבי גב תחתון לאחר פציעה
- כאבי גב תחתון לאחר לידה
הטיפול ב-IDD הוא בטוח ויעיל, ועשוי לסייע להקלה על הכאבים ולשיפור התפקוד בתוך מספר טיפולים
משך הטיפול ב-IDD משתנה בהתאם לחומרת בעיית הגב. בדרך כלל, הטיפול מורכב מסדרת טיפולים של 20-30 דקות, שניתן לקבלם פעם או פעמיים בשבוע.
כאבי גב תחתון - טיפים למניעה וגישה לטיפול
1. חפשו אחר פתרון לבעיה עצמה.
זה הדבר החשוב ביותר שיש באפשרותך לעשות. אם עד עכשיו עסקת ב”כיבוי שרפות”, הגיע הזמן לתת מענה יעיל וממוקד למקור הבעיה עצמה! מומלץ לחפש אחר פתרונות טבעיים אשר לא יפגעו בחלקים אחרים בגוף בעוד הם מטפלים בכאבי הגב…
אנו ממליצים לכם לפנות דווקא לכיוון של הרפואה האלטרנטיבית במקרה של כאבי גב תחתון, תוכלו למצוא מגוון פתרונות טבעיים ויעילים אשר הוכיחו את עצמם בעולם.
2. היום מודעים וקשובים לגב שלכם.
כאבים בגב הם בהחלט מגבלה אשר משפיעה על כל אחת באופן שונה, מומלץ להיות ערניים ולנסות ללמוד את היכולות והמגבלות שהכאב יוצר.
שוב, זה דורש לבצע שינוי גישה ושינוי הרגלים. אם עד היום הייתם רגילים להרים שלושה שקיות בכל יד שאתם חוזרים מהקניות, עדיף שתרימו פחות על אף שאתם יודעים שביכולתם להרים יותר…
העניין הוא לדעת לשמור על הגב ולנסות למנוע את הכאב ולא להתנהג כרגיל עד להרגשת כאב… (ואז לשתות כדור שיוצר תופעות לוואי)
3. הגיע הזמן לחזק את שרירי הגב שלך!
אם מצטייר לך מכשירים בחדר כושר, לגמרי לא בהכרח!
הגב התחתון מהווה אבן יסוד בגוף ולכן לעתים מופעל עליו לא מעט לחץ. שרירים חזקים בגב התחתון יוכלו לתפקד טוב יותר עם הלחץ ולמנוע או לפחות להפחית את רמת הכאב…
לכן, פעילות גופנית בהחלט צריכה להיות חלק מההרגלים החדשים שלך לאיכות חיים טובה יותר.
למעשה אם תאמצו לחייכם מספר תרגילים פשוטים ליישום, תחזקו בקלות את שרירי הגב ולהפחית את הכאבים…
4. צרו סביבת עבודה נוחה ובטוחה לגב.
אין זה משנה אם אתם רופאים, פקידים, מוכרים, בנקאים או כל תפקיד אחר…
מאחר ואתם מכירים את אופי העבודה שלכם, חשבו – אילו פעולות תוכלו לעשות על מנת להעניק לגב סביבה טובה יותר לטווח הקצר והארוך?!
לדוג’: פקיד יכול לשדרג את כסא העבודה שלו, לבצע יותר הפסקות קצרות (במקום אחת ארוכה) על מנת להימנע מישיבה ממושכת מידי… למעשה פעולות מכוונות במטרה להפיג כאבי גב תחתון.
5. הקשר בין הנפש לגוף.
במקרים רבים כאבים בגב (ובגוף בכלל) יכולים להיגרם כתוצאה מלחץ נפשי. מחקרים רבים הוכיחו את הקשר שבין הגוף לנפש. בטוח כבר יצא לך להרגיש בעצמך כיצד יום לחוץ יכול להשפיע על תפקוד הגוף…
אם אתם סובלים באופן קבוע מכאבי גב תחתון אולי מוטב שתבחנו את אורך חייכם בזויות נוספת.
האם אתם לחוצים? מה מלחיץ אתכם? איך זה מתבטא?